Aktivnost Sunca koju smo čekali tri godine

Aktivnost Sunca koju smo čekali tri godine

Eksplozije nagoveštavaju kraj pandemije.

Heliosezmologija dalje strane Sunca, koja se ne vidi sa Zemlje, omogućava izradu prognoza aktivnosti Sunca više dana unapred. U prethodnom dokumentu najavljen je dolazak aktivnog regiona. Prognoza se ostvarila. Prelaskom aktivnog regiona na vidljivu stranu Sunca započela je dugo očekivana aktivnost Sunca a sa njom povećanje Iks i UV zračenja. Većina eksplozija Iks i UV zračenja bila je iznad Severne Amerike gde je došlo do velike dezinfekcije atmosfere.

Međutim, jedna eksplozija iznad Atlantika zahvatila je jednim delom Evropu.

Današnji helioseizmološki snimak druge strane Sunca najavljuje dolazak još jednog aktivnog regiona koji se trenutno ne vidi sa Zemlje.

Aktivni regioni najavljuju da se Sunce vraća uobičajenoj aktivnosti koju poznajemo. Treba naglasiti da su poslednje tri godine aktivnosti Sunca bile nepoznate istraživačima.

Uništavanje virusa Korone 19 započeće na severnoj hemisferi ovog leta i to prvo u zemljama koje su daleko od tokova telurskih struja.

Prognoze za plašenje naroda u vidu „Pandemija će se širiti do sredine 2022. godine“, nemaju naučnu osnovu. Ovih dana očekujemo munje i gromove, da nam Sunce „šapne na uvo“ da se vratilo u uobičajene tokove aktivnosti.

Prognoza kretanja pandemije u Srbiji, objavljene sedamdeset dana ranije, odnosno 20. marta 2021., ostvaruje se sa manjim odstupanjem.

Ako vas je zainteresovao ovaj tekst

podelite ga

na društvenim mrežama

FacebookPinterestTwitter