Efikasnost „zatvaranja“

Efikasnost "zatvaranja"

Osnovno pitanje koje se postavlja je da li “zatvaranje“ može da promeni postojeći uzlazni trend brojeva novoobolelih. Da bi se došlo do saznanja o promeni trenda broja novoobolelih u Srbiji potrebno je znati broj novoobolelih u toku jedne sedmice. U tu svrhu koristi se heliocentrična elektromagnetna meteorologija koja daje mogućnost sagledavanja elektromagnetnog masovnog zaražavanja iz Prirode na čoveka.

Trend broja novoobolelih u toku jedne sedmice.

Promena trenda u Srbiji i Evropi dogodila se u drugoj sedmici, odnosno istog dana u svim evropskim zemljama. Međutim, istog dana se dogodila promena trenda i na drugim kontinentima.

Na osnovu gornjih dijagrama može se zaključiti da povećanje broja obolelih počinje istog dana u svim gore navedenim državama sveta i da promena trenda ima globalni karakter. Ovo saznanje ukazuje da lokalno fizičko pojedinačno zaražavanje ima malo uticaja na trend broja zaraženih što govori da „zatvaranje“ ima malo uticaja na promenu trenda broja novoobolelih. Ukupan broj novoobolelih predstavlja zbir osoba koje su obolele zbog pojedinačnog fizičkog prenosa infekcije sa čoveka na čoveka i osoba koje su obolele zbog masovnog elektromagnetnog prenosa infekcije iz Prirode na čoveka. Prenos infekcije iz Prirode na čoveka je stalan proces gde porast broja obolelih zavisi samo od sezonskih parametara. Kada nema sezonskih parametara koji omogućavaju prenos iz Prirode na čoveka zaražavanja nema. Elektromagnetno zaražavanje iz Prirode na čoveka je dominantno masovno zaražavanje.

Da bi sagledali kraj Korone 19 potrebno je znati kada će doći do promene trenda današnjeg uzlaznog trenda, odnosno pada broja zaraženih.

Uzimajući u obzir da uzlazni trend ima globalni karakter u svim zemljama sveta a da je jedini globalni parametar aktivnost Sunca, to ukazuje da snaga UV zračenja Sunca određuje promenu trenda broja zaraženih. Rezultati elektromagnetnog istraživanja pokazala su da kada snaga UV zračenja Sunca raste broj novoobolelih opada i obratno.

Tako se dolazi do saznanja da se „zatvaranjem“ ne može promeniti trend zaražavanja sa današnjeg neželjenog uzlaznog trenda na silazni trend jer nema naučnu osnovu.

Trenutno stanje na Suncu

Trenutno stanje na Suncu

Pojavom novog aktivnog regiona na Suncu započela najjača aktivnost Sunca za poslednji tri godine, odnosno snaga UV zračenja je 22. marta 2021. dostigla najveću vrednost.

Sinoptička situacija na Suncu ukazuje, da ukoliko se nastavi stepen sadašnje aktivnosti Sunca, u naredni danima Sunce će izvršiti promenu trenda broja novozaraženih, odnosno počeće pad velikih brojeva u Evropi i Srbiji i postepeno gašenje pandemije. Posebno treba naglasiti da je Sunce 20. marta 2021. u 10.37 časova prešlo na severnu hemisferu kada je započelo povećanje upadnog ugla UV zračenja. Sa povećanjem upadnog ugla povećava se snaga UV zračenja po jedinici površine što će ubrzati pad velikih brojeva.

Sve do 22. marta osnova snage UV zračenja nalazila se u domenu A klase a od 22. marta nalazi se u B klasi što je dobar znak da Sunce ovih dana ulazi u uobičajene tokove aktivnosti. Poslednji talas povećanja broja novozaraženih je bio posledica slabe aktivnosti Sunca kada je snaga UV zračenja dostigla samo 4,7 jedinica. Danas 23. marta snaga UV zračenja kreće se oko 12 jedinica sa tendencijom daljeg rasta. Srbiji su potrebni sunčani dani koji će obezbediti sigurnu promenu trenda zaražavanja jer trend određuje dalji tok pandemije. Kada UV zračenje pređe u C klasu pandemije neće biti.

Ako vas je zainteresovao ovaj tekst

podelite ga

na društvenim mrežama

FacebookPinterestTwitter