godišnja doba

Kada Sunce 8. novembra 2018. (po katoličkom kalendaru pape Grgura 13.) pređe u podne preko Pećke patrijaršije počeće srbska zima 7527. Po Srbskom kalendaru postoje samo dva godišnja doba, leto i zima. Zima počinje na Mitrovdan.

Satelitska elektromagnetna istraživanja pokazala su da energije Sunca određuju datume planetarne smene godišnjih doba, odnosno toplog i hladnog perioda u toku jedne kalendarske godine. Toplota koja se razvija na Suncu ne dopire do Zemlje. Zemlja se kreće u ekstremno hladnom prostoru. Do Zemlje dopire samo električno polje Sunca koje ne nosi toplotu već električnu struju. Konverzijom električne struje nastaje toplota na Zemlji.

Smena godišnjih doba je nematerijalni prirodni elektromagnetni proces pa se postavlja pitanje kako su naši preci znali da na Mitrovdan počinje zima. Da bi se odredio presek energija koji određuje nematerijalnu planetarnu smenu godišnjih doba potreban je visok civilizacijski nivo. Celokupan proces smene godišnjih doba događa se u nematerijalnom svetu gde vladaju dve makroskopske nematerijalne sile, elektromagnetna i gravitaciona sila.

Elektromagnetna sila je Prvi pokretač svih vremenskih pojava na Zemlji i pokretač smene godišnjih doba a njeno nematerijalno dejstvo je nedostupno čovekovim čulima. U materijalnom svetu nema fizičkih pojava koji bi nagovestile smenu godišnjih doba.

Datumi smena godišnjih doba koje je čovek izmislio, na osnovu fizičkih astronomskih merila, nemaju nikakve veze sa stvarnom smenom godišnjih doba. Po važećoj raspodeli godišnjih doba leto je u jednoj, a zima u narednoj godini, a proleće i jesen su izmišljeni.

Po Srbskom kalendaru i kalendaru Sunca, odnosno, po kalendaru Prirode, leto i zima su u istoj godini. Smena godišnjeg doba nema dimenziju, a ima samo svojstvo prolaznosti i nepovratnosti vremena, ali ne i objašnjenje šta je vreme.

Mitrovdan
u Leto
7527.

Mitrovdan u Leto 7527.

Nematerijalni presek energija na Mitrovdan dokaz je da je Srbski kalendar zasnovan na nematerijalnosti prirode čija se naučna osnova dokazuje elektromagnetnim pristupom. Leto na severnoj hemisferi traje sedam meseci a zima pet. Sada se postavlja pitanje da li su naši preci u prošlosti imali naprednu civilizaciju koja je bila sposobna da odredi nematerijalnu elektromagnetnu planetarnu smenu godišnjih doba i da to saznanje unesu u Srbski kalendar. To je nauka visoko razvijene civilizacije koja poznaje proces konverzije električne struje u toplotu.

Jedna od najvećih nepoznanica je da se celokupna ovdašnja kompjuterska obrada podataka vrši po jedinstvenom protokolu Srbskog kalendara, godina, mesec, dan. Odakle Srbima ovo saznanje? Da li su naši preci imali obradu podataka?

Sve do potpisivanja Tajne konvencije 1881. godine između Srbije i Austrougarske, Srbski kalendar je bio zvanični kalendar svih srbskih država i Srbske pravoslavne crkve. Svi upravni akti, spomenici i zapisi bili su datirani po Srbskom kalendaru. Međutim, po nalogu potpisnika Tajne konvencije Čedomilja Mijatovića, ministra inostranih poslova, izbrisan je Srbski kalendar i izbrisana je celokupna istorija i nauka srbskog naroda koja se do tada učila na Velikoj školi.

Za tu uslugu Čedomilj Mijatović dobio je od austrougarskog cara Franje Josifa titulu grofa, Orden gvozdene krune i penziju i postavljen je za predsednika Srbske kraljevske akademije (današnje SANU). Eto, i pametan i sposoban i podoban. A Srbi ko Srbi, u cilju očuvanja svog istorijskog identiteta i crkvene samosvesti, nikako da se dosete da imaju svoju istoriju i svoj kalendar i svoju nauku.

Treba znati da je Srbski kalendar linija vodilja srbskog naroda i Srbske pravoslavne crkve kroz vreme i istoriju.

Meteorologija je kraljica
svih prirodnih nauka.

Milan T. Stevančević