Pad dece u Šajkašu 2015.

Pad dece u Šajkašu 2015.

Pad fudbalera Kristijana Eriksena na utakmici između Danske i Finske na Evropskom prvenstvu u fudbalu vratio je pozornost na sličan događaj kojise desio kod nas, pre nekoliko godina. Samo što je tada svest izgubio skoro ceo razred.

Fiziološki problemi kod dece osnovne škole u Šajkašu javili su se 10. februara 2015. u prepodnevnoj smeni, od 10:30 do 11 časova. U bolnici su najpre posumnjali na respiratorne uzroke, odnosno da su deca nešto udahnula. Nakon sumnji da bi uzrok mogao da bude gas, u javnosti su se ubrzo pojavile oprečne informacije zvaničnih institucija. Toksikološkim analizama je utvrđeno da nije bilo trovanja đaka osnovne škole u Šajkašu. Deca iz Šajkaša nisu otrovana ni gasom, ni hranom, niti nečim trećim, a to su nedvosmisleno pokazali rezultati analiza koje je obelodanio Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Sled događaja:

  • Oko podneva 10 februara 2015. prva grupa đaka dopremljena u dečju bolnicu
  • Do večernjih sati pregledano ukupno 44 dece, 20 zadržano u bolnici
  • U sredu 11. februara 2015. oko 13 časova sva deca otpuštena iz bolnice.

Sinoptička situacija na Suncu, 4. februara, pokazuje da se aktivni region 2277 nalazio u geoefektivnoj poziciji sa jakom magnetnom strukturom.

ACE sateliti koji se nalaze na visini od 1,5 miliona kilometara u pravcu Sunca, registrovali su 5. februara 2015. dolazak visokoenergetskih čestica.

Erupcija visokoenergetskih čestica trajala je 6 dana.

Posle prodora kroz severna planetarna magnetna vrata u atmosferi Zemlje nastaje strujno polje iznad Severnog Atlantika.

Strujno polje prodire na teritoriju Evrope 7. februara 2015. godine i na osnovu linija rezultujućeg magnetnog polja nagoveštava da će jedan deo strujnog polja zahvatiti severni deo Srbije.

Strujno polje 8. februara približava se Srbiji.

Na osnovu proračuna dejstva opšte protonske cirkulacije vazdušnih masa iznad Evrope dobijena je prognoza da će jako strujno polje zahvatiti celu teritoriju Srbije. Strujno polje je 10. februara prodrlo na teritoriju Srbije.

Protonske visokoenergetske čestice, zbog cirkulacionog kretanja po pravilu desne zavojnice, zahvataju vazdušne mase i 10. februara 2015. godine na severu Srbije stvaraju severozapadni vetar.

Vetar nastaje dejstvom sile količine kretanja naelektrisanih čestica koju su ponele sa Sunca

Strujno polje zahvatilo je celu teritoriju Srbije 10. februara do 13 časova.

Kretanje strujnog polja izazivalo je pojavu neželjenih fizioloških manifestacija u vidu glabobolje, a kod mladih osoba, zbog manje telesne mase, gubitak ravnoteže i nagon za povraćanje. Neželjeno fiziološko dejstvo strujnog polja na celoj teritoriji Srbije trajalo je od 10. do 16. februara 2015. godine.

Postavlja se pitanje zašto se javljaju ove neželjene fiziološke manifestacije.

Strujna polja nose protonske čestice, a protoni nose magnetno polje koje su poneli sa Sunca. Prodorom u donje slojeve atmosfere na lokacijama ispod strujnog polja protoni vrše promenu postojećeg magnetskog polja Zemlje. Od brzine promene smera reziltujućeg magnetnog polja zavisi jačina indukovanih mikroelektričnih struja u svim živim organizmima.

Poznato je da je čovek elektromagnetno biće gde svaka promena postojećeg magnetnog polja izaziva pojavu neželjenih mikro električnih struja.

Indukovane električne struje remete postojeća magnetna polja u pojedinim delovima mozga što kao posledicu ima pojavu neželjenih fizioloških manifestacija koje se mogu javiti u obliku glavobolje, nestabilnosti na nogama, mučnine, nagon za povraćanje itd

Dejstvo interplanetarnog magnetnog polja, koje nose čestice, jače je na otvorenom nego u zatvorenom prostoru.

Ove neželjene fiziološke manifestacije ne ostavljaju nikakve posledice po zdravlje ljudi i nestaju odmah po prestanku promene postojećeg magnetnog polja Zemlje. Zbog toga su sve analize koje se vrše posle prestanka dejstva stranog magnetnog polja negativne.

To ima velike sličnosti sa vrtenjem na ringišpilu. Za vreme vožnje na ringišpilu čovek oseća vrtoglavicu. Kada siđe sa ringišpila posle nekog vremena vrtoglavica nestaje.

Deca u školi u Šajkašu su to doživela i trebalo bi im verovati. Naše nepoverenje može vidno uticati na pojavu straha kod dece, jer svako dete zna šta mu se dogodilo bez obzira šta mu mi govorili.

Deci bi trebalo demostrirati dejstvo magnetnog polja Zemlje. Kada se dete vrti oko sebe u jednom smeru indukcija mikro električnih struja izazvaće istu neželjenu fiziološku manifestaciju koju su deca doživela u školi u Šajkašu.

Bez obzira da li se dete vrti u magnetnom polju ili se magnetno polje vrti oko deteta, nastanak vrtoglavice je prirodna pojava jer su posledice iste. U Šajkašu se magnetno polje vrtilo oko dece.

Velika je sreća da se ovo dogodilo i hladnom periodu godine kada su strujna polja slaba jer prodiru kroz severna planetarna magnetna vrata.

U letnjem periodu strujna polja prodiru direktno u atmosferu kroz geomagnetsku anomaliju iznad Atlantika. Tada su strujna polja mnogo snažnija i veliki su faktor rizika po zdravlje ljudi.

Ako vas je zainteresovao ovaj tekst

podelite ga

na društvenim mrežama

FacebookPinterestTwitter