Pad fudbalera Eriksena na utakmici Danska – Finska

Pad fudbalera Eriksena na utakmici Danska - Finska

Utakmica između Danske i Finske na Evropskom prvenstu u fudbalu dramatično je pokazala nepredvidivu moć meteorologije. Kristijan Eriksen, fudbaler Danske, pošao je u 42. minutu ka jednom saigraču da preuzme loptu, ali se iznenada nagnuo napred i pao licem ka zemlji. Posle ukazivanja hitne medicinske pomoći na terenu, prebačen je u bolnicu gde je utvrđeno da je 29-godišnji fudbaler imao srčani zastoj.

Ako se posmatraju sinoptičke situacije u svim slučajevima pada fudbalera na otvorenom prostoru može se zapaziti identičnost sinoptičkih situacija u svim slučajevima.

Iznad lokacije gde je došlo do pada fudbalera nalazilo se strujno polje.

Strujno polje je prostor gde se nalaze visokoenergetske čestice, koji je obavijen magnetnim omotačem da ne dođe do rasipanja čestica. Međutim, na vrhu strujnog polja dolazi do nagomilavanja protonskih čestica i one prodiru u atmosferu levo od pravca kretanja strujnog polja. Kopenhagen se u trenutku pada fudbalera nalazio u zoni maksimalnog delovanja protona.

Erupcija visoko energetskih čestica dogodila se na Suncu 6. juna iz aktivnog regiona koji se nalazio u geoefektivnoj poziciji.

Oblak čestica kretao se kroz interplanetarni prostor brzinom od 491 km/s i visokoenergetske čestice stigle su do Zemlje 8. juna 2021.

Prodorom kroz magnetnu odbranu Zemlje čestice su formirale strujno polje u atmosferi Zemlje. Strujno polje kretalo se na visini od 10.560 metara i do Kopenhagena je stiglo 12. juna.

Kopenhagen se nalazio levo od pravca kretanja strujnog polja u zoni maksimalnog delovanja protonskih čestica sunčevog vetra.

Ako se uporede sve sinoptičke situacije kada je dolazilo do pada fudbalera zapaža se istovetnost svih sinoptičkih situacija. Prvo dolazi do velike erupcije čestica Sunčevog vetra, čestice formiraju strujno polje u atmosferi Zemlje, na vrhu strujnog polja levo od pravca kretanja dolazi do dejstva protonskih čestica i pada fudbalera.

Postoji velika verovatnoća da je dejstvo protonskih električnih struja koje indukcijom izazivaju pojavu neželjenih električnih struja u svim živim organizmima glavni uzročnik pada fudbalera. Treba naglasiti da samo spoljna električna struja može da promeni rad električne struje srca.

Poluprečnik dejstva protonskog mlaza može biti nekoliko milimetara do nekoliko desetima metara i traje samo nekoliko milisekunde.

Ne treba zaboraviti ni događaj pada dece u Šajkašu, iz 2015. godine koji je takođe identičan sa sinoptičkom situacijom u Kopenhagenu, što ukazuje da se ne radi o slučajnosti. Naime, tada je četrdesetak učenika palo u nesvest, od kojih je 20 završilo u bolnici. Spekulisalo se da se radi o trovanju, što su demantovali toksikološki nalazi. Zatim su deca optužena da su glumila pad, da bi na kraju zvaničan stav Ministarstva prosvete bio je da je u pitanju „masovna histerija“!

Kod svih padova fudbalera postoji mnogo istovetnih sinoptičkih slučajnosti da bi bila slučajnost. Sve ukazuje da pre odigravanje utakmica na otvorenom prostoru treba obratiti pažnju na položaj strujnog polja.

Ako vas je zainteresovao ovaj tekst

podelite ga

na društvenim mrežama

FacebookPinterestTwitter