Sunčanje bez straha

Sunčanje bez straha

Poznato je da je D vitamin jedan od stubova imuniteta ljudskog organizma. Prirodni D vitamin dobija se isključivo izlaganjem UV zračenju koje dolazi sa Sunca.

Mračne prognoze Kovida bez naučnih osnova i prognoze sa izmišljenim UV indeksom, nikako ne odgovaraju stvarnom stanju. One kvare dobru sliku Srbije koja je bila primer mnogim zemljama za vreme Kovida. Na osnovu prognoziranog UV indeksa “znalci“ savetuju da se ne izlazi na otvoreni prostor jer je Sunce „opasno“. Postoji mišljenje da to važi samo za varošane, a ne i za naše seljake koji su po ceo dan na njivi. Posle velike lažne propagande o opasnom Suncu, gde kolo vode promoteri na elektronskim i štampanim medijima, ove laži postale su “istina“. Narod ne izlazi na Sunce.

Promoteri ovog stava, svesno ili nesvesno, namerno ili iz neznanja, sprečavaju narod da se sunča, odnosno oduzimaju ljudima mogućnost povećanja imuniteta. Jednostavno rečeno igraju se zdravljem naroda.

Tako se dolazi do saznanja da osim političkih udara na Srbiju postoje i naučni udari na zdravlje naroda sa ciljem da se oslabi Srbija.

Tako je 8. avgusta 2021. godine u Beogradu objavljen UV indeks 8 što se smatra vrlo visokom vrednošću, a stvarna vrednost je bila daleko manja. Ipak, preporuke tog 8. avgusta bile su da ne izlazi na Sunce od 9 do 18 časova.

Stvarna snaga UV ozračenosti je 8. avgusta 2021. bila samo 9 h 10-8 W/m2. U svetu nauke poznato je da kada snaga UV zračenja pređe 5 h 10-5W/m2 tada počinje destruktivno dejstvo UV zračenja. Svi svetski naučni centri poštuju ovu vrednost UV zračenja samo se u našoj zemlji javno objavljuje nemačko merenje snage UV zračenja po nekoj izmišljenoj formuli (DVD) koja je verovatno usklađena sa interesima hemijske industrije u cilju bolje prodaje krema za sunčanje.

Postavlja se pitanje kako je neko dozvolio da RHMZ bez provere objavljuje tuđa merenja UV zračenja.

 Sve do nivoa 5 h 10-5 W/m2 UV zračenje je jedini deo sunčevog spektra koji povećava imunitet kod ljudi. To je deo spektra koji u ljudskom organizmu jedini stvara prirodan D vitamin i sprečava osteoporozu.

UV zračenje određuje bilans virusa u atmosferi Zemlje. Drugim rečima UV zračenje daje vakcinu za sve sezonske infekcije. Sunčanje je zdravo i neophodno.

Nejveći svetski naučni centar Space Weather Prediction Center, koji meri snagu UV zračenja objavljuje upozorenje kada UV zračenje dostigne nivo M5 (5×10-5 W/m2).

U cilju boljeg sagledavanja odnosa izračunavanja po DVD i stvarne izmerene snage po Space Weather Prediction Center dat je izmereni dnevni dijagram snage UV zračenja.

Na osnovu sedmodnevnog merenja snage UV zračenja može se videti da nijednog dana nije postojalo destruktivno dejstvo UV zračenja. Sunčanje je bilo veoma korisno celog dana.

Snaga UV zračenja 8. avgusta 2021. bila je oko 8 h 10-8 m2 što je daleko manja od nivoa kada se u naučnim krugovima objavljuje upozorenje. To znači da je objavljivanjem izmišljenog UV indeksa našem narodu uzet još jedan dan za povećanje imuniteta, odnosno zdravlja. Zato svi na sunčanje.

Ako vas je zainteresovao ovaj tekst

podelite ga

na društvenim mrežama

FacebookPinterestTwitter