Sunce i Korona u leto 2021.

Sunce i Korona u leto 2021.

Sunce je svakog dana sve aktivnije. Prvi put u 25. ciklusu aktivnosti na Suncu se javilo magnetno polje čija je struktura Beta-Gama–Delta. Aktivna površina magnetskog polja je 560 solarnih jedinica, gde je jedna solarna jedinica 3 miliona kvadratnih kilometara. U grotlo vulkana 2865 mogu da stanu tri planete dimenzije Zemlje. Ovo je najjača magnetna struktura koja se prvi put pojavila posle više od 5 godina slabe aktivnosti Sunca.

Treba naglasiti da energije svih prirodnih pojava, počevši od najezde virusa, skakavaca, gubara, zemljotresa, olujnog nevremena i drugih prirodnih pojava na Zemlji, imaju izvor u magnetnim poljima na Suncu. Sve počinje od magnetnih polja na Suncu pa je praćenje snage magnetskih polja osnova svih prognoza. Za pisanje bilo koje prognoze potrebno je znati heliocentričnu elektromagnetnu meteorologiju, kraljicu svih prirodnih nauka, jer od nje počinju sva naučna istraživanja.

Kada se piše prognoza za pandemiju potrebno je znati tri sezonska parametra. Dva parametra određuje aktivnost Sunca, a treći parametar su sezonski uslovi na Zemlji. Da bi sagledali značaj trenutne aktivnosti Sunca i njen uticaj na bilans virusa na severnoj hemisferi potrebno je da uporedimo aktivnost magnetskih polja na Suncu za vreme martovskog talasa Kovida 19 i danas.

Sunce 10. marta 2021. broj dnevno obolelih 5446

Sunce 2 jula 2021. Broj obolelih 74

Broj novozaraženih u Srbiji

Uporedo sa povećanjem aktivnosti Sunca povećava se i snaga UV zračenja koja određuje bilans virusa na Zemlji.

Trend pandemije malih bojeva

Trend pandemije malih bojeva

Kada se istražuje trend pandemije on se uvek posmatra u paketu koji odgovara sedmodnevnom biološkom ritmu virusa, odnosno vremenskom periodu od 7 dana. Biološki ritam virusa karakteriše dan minimalnog broja novozaraženih. Na početku pandemije dan minimalnog broja novozraženih javljao se sedmog, a dan maksimalnog broja novozaraženih bio je petog dana.

Dijagrami biološkog ritma virusa 2019. godine

U periodu pandemije velikih brojeva novozaraženih lako se može sagledati trend pandemije.

Međutim, u periodu malih brojeva novozaraženih javile su se teškoće, jer se sa povećanjem aktivnosti Sunca menjao se biološki ritam virusa. Korona je pokazala da svaka zemlja ima svoj biološki ritam, a svaka promena biološkog ritma virusa manifestovala se promenom soja virusa.

U Srbiji u periodu malih brojeva novozaraženih minimalni dan je bio šesti dan. Sa povećanjem aktivnosti Sunca smanjivao se broj novozaraženih. Prenošenje virusa sa jednim biološkim ritmom u neki drugi region u kome vlada neki drugi biološki ritam je moguće, ali se uvezeni virus brzo gasi jer se uvezeni biološki ritam ne može širiti ukoliko nema prirodnih sezonskih uslova. To znači da se engleski soj ne može širiti u Srbiji, jer sezonski uslovi u Srbiji i Engleskoj nisu isti. To isto važi i za sojeve nastale u drugim zemljama, pa poplava crnih prognoza nema naučnu osnovu, to su samo subjektivna mišljenja pojedinaca. Prva dezinfekcija atmosfere iznad Srbije javila se 9. jula 2021. u 9. 58 časova po lokalnom vremenu.

Snaga UV zračenja dostigla je nivo od 6 x 10-6. Ova vrednost je daleko manja od nivoa 5 h 10 -5 koji je faktor rizika za ljudski organizam, ali je dovoljna da izvrši duboku dezinfekciju atmosfere do tla.

Ovih dana snaga UV zračenja nije faktor rizika po zdravlje ljudi i zato treba koristiti svaki sunčan dan, bez obzira na temperaturu radi dobijanja prirodnog imuniteta. Visoka dnevna temperatura nema nikakve veze sa snagom UV zračenja. Da bi UV zračenje bilo faktor rizika potrebno je da snaga UV zračenja bude 5×10-5 W/m2

Sa dijagrama se može videti da je snaga UV zračenja daleko manja od nivoa koji je faktor rizika. To znači da je UV zračenje bezbedno za sunčanje i dobijanje imuniteta.

UV indeks se izmišljen i nema naučnu osnovu što pokazuju velike razlike za gore posmatrane dane. Plašenje izmišljenim UV indeksom je napad na zdravlje naroda.

Ako vas je zainteresovao ovaj tekst

podelite ga

na društvenim mrežama

FacebookPinterestTwitter