Zemljotres u Albaniji

Zemljotres u Albaniji

Zemljotres u Albaniji 26. novembra 2019. godine je klasičan primer dejstva energije sa Sunca erupcijom čestica Sunčevog vetra iz koronalne rupe SN86. Jačinu zemljotresa odredila je ova koronalna rupa.

Strujno polje, koje je ranije stvorila koronalna rupa SN83, stiglo je posle nekoliko dana putovanja kroz Evropu do lokacije, gde se dogodio zemljotres. Tako se lokacija zemljotresa našla u protonskom sočivu strujnog polja.

Magnećenje lokacija započelo je 25. novembra oko 23 časa po UTC, a posle slabljenja unosa energije došlo je do pojave koercitivna sile, odnosno zemljotresa.

Početak magnećenja unutrašnjosti Zemlje putem indukcije strujnog polja u atmosferi.

Lokaciju zemljotresa gde će se javiti zemljotres odredila je energija iz koronarne rupe SN83.

Koronalna rupa SN83 stvorila je nepogode u Francuskoj, Austriji, Hrvatskoj, Italiji i Grčkoj duž koridora gde se strujno polje kretalo.

Energija koja je odredila lokaciju zemljotresa

Ljudi od nauke prilikom razmatranja prirodnih pojava treba da krenu od prvog Njutnovog zakona. Da bi se javio zemljotres potrebna je spoljna sila Prvi pokretač, odnosno elektromagnetna sila. Bez Prvog pokretača ništa se u atmosferi i unutrašnjosti Zemlje ne može pokrenuti, pa ni zemljotres.

Ako vas je zainteresovao ovaj tekst

podelite ga

na društvenim mrežama

FacebookPinterestTwitter