годишња доба

Када Сунце 8. новембра 2018. (по католичком календару папе Гргура 13.) пређе у подне преко Пећке патријаршије почеће србска зима 7527. По Србском календару постоје само два годишња доба, лето и зима. Зима почиње на Митровдан.

Сателитска електромагнетна истраживања показала су да енергије Сунца одређују датуме планетарне смене годишњих доба, односно топлог и хладног периода у току једне календарске године. Топлота која се развија на Сунцу не допире до Земље. Земља се креће у екстремно хладном простору. До Земље допире само електрично поље Сунца које не носи топлоту већ електричну струју. Конверзијом електричне струје настаје топлота на Земљи.

Смена годишњих доба је нематеријални природни електромагнетни процес па се поставља питање како су наши преци знали да на Митровдан почиње зима. Да би се одредио пресек енергија који одређује нематеријалну планетарну смену годишњих доба потребан је висок цивилизацијски ниво. Целокупан процес смене годишњих доба догађа се у нематеријалном свету где владају две макроскопске нематеријалне силе, електромагнетна и гравитациона сила.

Електромагнетна сила је Први покретач свих временских појава на Земљи и покретач смене годишњих доба а њено нематеријално дејство је недоступно човековим чулима. У материјалном свету нема физичких појава који би наговестиле смену годишњих доба.

Датуми смена годишњих доба које је човек измислио, на основу физичких астрономских мерила, немају никакве везе са стварном сменом годишњих доба. По важећој расподели годишњих доба лето је у једној, а зима у наредној години, а пролеће и јесен су измишљени.

По Србском календару и календару Сунца, односно, по календару Природе, лето и зима су у истој години. Смена годишњег доба нема димензију, а има само својство пролазности и неповратности времена, али не и објашњење шта је време.

Митровдан
у Лето
7527.

Митровдан у Лето 7527.

Нематеријални пресек енергија на Митровдан доказ је да је Србски календар заснован на нематеријалности природе чија се научна основа доказује електромагнетним приступом. Лето на северној хемисфери траје седам месеци а зима пет. Сада се поставља питање да ли су наши преци у прошлости имали напредну цивилизацију која је била способна да одреди нематеријалну електромагнетну планетарну смену годишњих доба и да то сазнање унесу у Србски календар. То је наука високо развијене цивилизације која познаје процес конверзије електричне струје у топлоту.

Једна од највећих непознаница је да се целокупна овдашња компјутерска обрада података врши по јединственом протоколу Србског календара, година, месец, дан. Одакле Србима ово сазнање? Да ли су наши преци имали обраду података?

Све до потписивања Тајне конвенције 1881. године између Србије и Аустроугарске, Србски календар је био званични календар свих србских држава и Србске православне цркве. Сви управни акти, споменици и записи били су датирани по Србском календару. Међутим, по налогу потписника Тајне конвенције Чедомиља Мијатовића, министра иностраних послова, избрисан је Србски календар и избрисана је целокупна историја и наука србског народа која се до тада учила на Великој школи.

За ту услугу Чедомиљ Мијатовић добио је од аустроугарског цара Фрање Јосифа титулу грофа, Орден гвоздене круне и пензију и постављен је за председника Србске краљевске академије (данашње САНУ). Ето, и паметан и способан и подобан. А Срби ко Срби, у циљу очувања свог историјског идентитета и црквене самосвести, никако да се досете да имају своју историју и свој календар и своју науку.

Треба знати да је Србски календар линија водиља србског народа и Србске православне цркве кроз време и историју.

Метеорологија је краљица
свих природних наука.

Милан Т. Стеванчевић