Енглески сој корона вируса

Енглески сој корона вируса

Један од најбољих доказа да Ковид19 није кренуо из Кине је појава новог соја вируса у Енглеској почетком децембра 2020. Осим енглеског соја вируса после 1. децембра 2020. јавила су се још два соја вируса: јужноафрички и бразилски сој вируса. Сва три соја вируса настала су из Природе у периоду слабе активности Сунца, односно слабог УВ зрачења и повољних земаљских услова у тим државама. Све говори да су локални сезонски услови доминантни за појаву и развој нових вируса. Да је то тако показује упоредни преглед пораста броја заражених у Србији и Енглеској при истим сезонским условима на Сунцу, али различитим земаљским сезонским условима.

Синоптичка ситуација у Србији и Енглеској у истом временском периоду није иста.

Дијаграми заражавања показују да је од 1. децембра 2020. тренд броја заражених у Србији у опадању а у Енглеској у порасту. Стохастичка варијација броја заражених у Енглеској у периоду од 15. децембра 2020. до 4. јануара 2021. показује да је то време не контролисаног размножавања вируса у Енглеској што је изазвало 68 053 заражавања у једном дану.

После достизања највећег броја заражених у Енглеској дошло до стабилизације дијаграма у току једне седмице где је седми дан са најмањим а четврти дан са највећим порастом броја заражених. Стабилизација дијаграма у току седмица показује смањење услова за развој новог соја вируса у Енглеској.

Ових дана у Србији је регистрован енглески сој вируса и поставља се питање какав ће бити његов утицај на пораст броја заражених. Да би се неки сој вируса неконтролисано размножавао потребни су одређени земаљски сезонски параметри. На основу тренутних сезонских параметара у Србији тих услова нема. На основу хелиоцентричне електромагнетне прогнозе услова за неконтролисано размножавање енглеског соја вируса неће бити ни у скорој будућности.

Плашење народа новим сојем вируса нема научну основу јер је Србија далеко од снажних струјних поља која се крећу у горњим слојевима тропосфере. Тренутни положај струјног поља показује велики разлику сезонских услова у Енглеској и Србији. У Србији не постоје повољни услови за развој новог соја вируса нити ће постојати у догледно време.

Протони из слабог струјног поља изазвали су слаб земљотрес магнитуде ML 3.4 2021-01-25 10:51:48.8 UTC.

Електромагнетни снимак Сунца на фреквенцији чија таласна дужина 193 ангстрема

И Бог чува Србију

Струјна поља која носе деструктивну енергију Сунца заобилазе Србију. Она су велики фактор ризика и узрочник пораста броја заражених у Енглеској, Француској и дуж линија магнетног поља у државама преко којих прелазе.

Дијаграми показују које су земље фактор ризика за појаву новог енглеског соја вируса.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter