Mагнетнa одбранa Земље и заражавање

Mагнетнa одбранa Земље и заражавање

Узлазни тренд пораста броја новозаражених у Србији завршио се 1. децембра 2020. Тог дана започео је силазни тренд броја новозаражених као последица повећања флукса УВ зрачења. Флукс УВ зрачења је 1. децембра 2020. достигао 12 јединица.

Дијаграм броја ноозаражених показује да је од 1. децембра започео силазни тренд.

Познато је да Сунце брани целокупан Сунчев систем од дејства спољних сила које долазе са других галаксија. Као мерило снаге магнетне одбране Земље користити се дијаграм продора космичког зрачења које врши фински институт ОУЛУ.

Мерењем космичког зрачења на тлу Земље добијају се прецизнији подаци о стању магнетне одбране Земље. Истраживања су показала да је највећа активност вируса је када је најслабија магнетна одбрана Земље, односно највећи проток космичког зрачења. Са повећањем магнетне одбране Земље смањује се активност вируса, а појачава активност Сунца.

Мерењем степена космичког зрачења на тлу Земље добија се сазнање о променама активности Сунца далеко раније него што се оно догоди. Ово сазнање користи се за израду дугорочне прогнозе активности Сунца. Ових дана дијаграм магнетне одбране показује знатан пад протока космичког зрачења. Магнетна одбрана Земље показује да је пораст броја новозаражених достигао максималну вредност 1. децембра, а да се у наредном периоду у Србији очекује смиривање пандемије.

Велики пораст броја новозаражених у новембру није био последица неодговорности народа и физичког заражавања са човека на човека. И човек има свој одбрамбени механизам који зависи од имунитета. Није тако једноставно да се здрав човек зарази, Да би се човек заразио потребно је више стотина инфективних доза вирусних капљица(око 500). То значи да заражена особа треба са здравом особом да прича или кашље најмање 15 минута и то у време повољних сезонских услова и на блиском растојању. Проблем је масовно електромагнетно заражавање.

У новембру је била велика сагласност свих природних сезонских параметара који су омогућили велики пораст броја новозаражених у Србији. Масовно заражавање врши се електромагнетним процесом на отвореном простору, у принципу, од 17 до 24 часа. У то време на отвореном простору треба носити маске.

На основу мерних података катастрофичарске прогнозе за Нову годину немају научну основу.

 

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter