Magnetna odbrana Zemlje i zaražavanje

Magnetna odbrana Zemlje i zaražavanje

Uzlazni trend porasta broja novozaraženih u Srbiji završio se 1. decembra 2020. Tog dana započeo je silazni trend broja novozaraženih kao posledica povećanja fluksa UV zračenja. Fluks UV zračenja je 1. decembra 2020. dostigao 12 jedinica.

Dijagram broja noozaraženih pokazuje da je od 1. decembra započeo silazni trend.

Poznato je da Sunce brani celokupan Sunčev sistem od dejstva spoljnih sila koje dolaze sa drugih galaksija. Kao merilo snage magnetne odbrane Zemlje koristiti se dijagram prodora kosmičkog zračenja koje vrši finski institut OULU.

Merenjem kosmičkog zračenja na tlu Zemlje dobijaju se precizniji podaci o stanju magnetne odbrane Zemlje. Istraživanja su pokazala da je najveća aktivnost virusa je kada je najslabija magnetna odbrana Zemlje, odnosno najveći protok kosmičkog zračenja. Sa povećanjem magnetne odbrane Zemlje smanjuje se aktivnost virusa, a pojačava aktivnost Sunca.

Merenjem stepena kosmičkog zračenja na tlu Zemlje dobija se saznanje o promenama aktivnosti Sunca daleko ranije nego što se ono dogodi. Ovo saznanje koristi se za izradu dugoročne prognoze aktivnosti Sunca. Ovih dana dijagram magnetne odbrane pokazuje znatan pad protoka kosmičkog zračenja. Magnetna odbrana Zemlje pokazuje da je porast broja novozaraženih dostigao maksimalnu vrednost 1. decembra, a da se u narednom periodu u Srbiji očekuje smirivanje pandemije.

Veliki porast broja novozaraženih u novembru nije bio posledica neodgovornosti naroda i fizičkog zaražavanja sa čoveka na čoveka. I čovek ima svoj odbrambeni mehanizam koji zavisi od imuniteta. Nije tako jednostavno da se zdrav čovek zarazi, Da bi se čovek zarazio potrebno je više stotina infektivnih doza virusnih kapljica(oko 500). To znači da zaražena osoba treba sa zdravom osobom da priča ili kašlje najmanje 15 minuta i to u vreme povoljnih sezonskih uslova i na bliskom rastojanju. Problem je masovno elektromagnetno zaražavanje.

U novembru je bila velika saglasnost svih prirodnih sezonskih parametara koji su omogućili veliki porast broja novozaraženih u Srbiji. Masovno zaražavanje vrši se elektromagnetnim procesom na otvorenom prostoru, u principu, od 17 do 24 časa. U to vreme na otvorenom prostoru treba nositi maske.

Na osnovu mernih podataka katastrofičarske prognoze za Novu godinu nemaju naučnu osnovu.

 

Ako vas je zainteresovao ovaj tekst

podelite ga

na društvenim mrežama

FacebookPinterestTwitter