Струјно поље напушта Турску

Струјно поље напушта Турску

11. фебруара у 2 часа после поноћи струјно поље је напустило Турску територију. То је знак да више неће бити нових снажних земљотреса. Остало је још само да се у наредним данима испразне слабији магнетни акумулатори који се налазе у раседима са снагом од око 3 степена. Акумулатори у процепима могу да се испразне на два начина. Један начин је тихо пражњење без појаве земљотреса због њихове несавршености. То има велике сличности као када напуњени електрични акумулатор оставимо дуже време а он се после неког времена испразни. Други начин је појава слабих земљотреса због смањења магнетске индукције. У тренутку када вредност магнетске индукције прелази од позитивне у негативну јавља се коерцитивна сила , односно земљотрес. Смањење вредности магнетске индукције може да траје и до 6 дана од дана пуњења магнетног акумулатора. ( 2022. Милан Т. Стеванчевић Хелиоцентрична електромагнетна сеизологија)

Нових струјних поља нема, па се 11. фебруар може сматрати за крај снажних турских земљотреса. Земљотреси од око 3 степена у Турској могу се сматрати као уобичајена свакодневна сеизмичка активност.

Снимак струјног поља показује да струјно поље, које је створило све земљотресе у Турској, одлази са територије Турске, односно са локације процепа где су се јавили најјачи земљотреси. Струјно поље је река наелектрисаних честица Сунчевог ветра која плови на висини око 10000 метара и носи космичку енергију.

Изнад територије Турске нема струјних поља што указује да престаје магнетна акумулација енергије Сунца за стварање нових земљотреса.

 Такође се види да Србију заобилазе деструктивне енергије па приче да ће се у Србији јавити снажан земљотрес немају научну основу.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter