Активни сунчев регион 2760

Активни сунчев регион 2760

Хелио прогноза да ће се на истоку Сунца 25. априла 2020. јавити активни регион који ће повећати снагу УВ и Х зрачења остварила се. Први наговештај да ће се активни регион јавити на истоку Сунца је појава Х зрачења 25. априла 2020.

Мерења са СОХО сателита:

Период са смањеном снагом Х зрачења трајао је од 13. априла до 25. априла 2020. У том периоду Х зрачење је било на најмањем нивоу 1 х 10-8 W/m2 а код УВ зрачења дошло је до смањења снаге зрачења са 8.5 на 5 јединица. У овом периоду смањено УВ и Х зрачења стварало је повољне услове за наставак пандемије Ковид 19.

Ово је материјални доказ да је продужавање превентивних мера било оправдано.

Да би се сагледала синоптичка ситуација активних површина на Сунцу у вези са УВ и Х зрачењем користи се електромагнетно снимање Сунца на фреквенцији чија је таласна дужина 211 ангстрема.

Електромагнетни снимак Сунца 26. априла:

Електромагнетни снимак Сунца на 211 ангстрема омогућава да се сагледа целокупна активност Сунчевог диска који је окренут прама Земљи. Тамна површина на Сунцу је површина која најмање зрачи енергију у опсегу УВ и Х зрачења. Међутим, у прошлој ротацији Сунца, у време активног региона 2759, упадни угао УВ и Х зрачења био је 47 степени. Данас 26 априла упадни угао је око 54 степена што повећава снагу УВ и Х зрачења по јединици површине.

До 10 маја упадни угао ће се повећати за 3,5 степени. Најјаче зрачење јавиће се после уласка у активног региона геоефективну позицију 2. маја 2020. када ће дијаграм зрачења бити усмерен директно према Земљи. То је дан који даје реалну основу за разматрање релаксације привремених мера.

Активни региони на видљивој страни Сунца су слаби региони јер је његова активна површина само 30 милиона квадратних километара а снага магнетног поља је најслабије и означена је класом Alpha.

Међутим, до уласка активног региона у геоефективну позицију очекује се повећање активне површине а са њеним повећањем очекује се повећање снаге УВ и Х зрачења.

Осунчавање Земље је повољније него у прошлој ротацији Сунца јер је упадни угао већи.

Мишљење
Ништа се не дешава случајно у Природи не постоји сингуларитет. Закони Природе су универзални и важе за све и сваког, па и за вирусе.

Најезда губара и скакаваца није случајност па ни појава грипа то није. Све појаве у Природи имају спољну природну макроскопску силу и енергију која их ствара.

Чињеница да је грип сезонског карактера јасно указује да је основ за појаву грипа Сунце. Сунце ствара услове за настанак и престанак грипа а на нама је да их истражимо.

Ковид у Европи и Ковид у Азији иако имају велике сличности локални услови за њихову појаву нису створени из истог извора на Сунцу што се јасно види из синоптичке карте Сунца. Једино што им је заједничко је слабо УВ и Х зрачење Сунца и исти земаљски метеоролошки услови.

Све указује да је хелиоцентрични приступ за праћење метеоролошких синоптичких ситуација на Сунцу и Земљи кључ за разумевање настанка грипа.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter