Мартовски снег и Корона

Мартовски снег и Корона

На основу синоптичке ситуације на Сунцу и података добијених са научних сателита може се рећи да је Сунце 20. марта 2020. извршило релативно добру дезинфекцију атмосфере изнад Србије. Очекује се да ће се 21. марта наставити добра дезинфекција атмосфере. Снага Х и UV зрачења далеко је мања од просечне вредности за период између два циклуса активности Сунца. Овако дубока неактивност догодила се давне 1830 године.

Просечна вредност UV зрачења за последњих 200 година је око 12 јединица. Међутим, на европском простору у току 2020. године UV зрачење достигло је најнижи ниво од 4,5 јединица. На азијском простору UV зрачење је имало 7 јединица. Оба епицентра европског и азијског настала су услед смањења UV зрачења. Ако се снага UV зрачења узме као мерна јединица за степен градације вируса онда се може рећи да је степен градације на европском простору већи него у Азији. Европска градација вируса је веће и од америчке градације.

С друге стране, процеси за настанак вируса корона у Азији 2019. и процес настанка изнад Европе 2020. и Америци највероватније су три одвојена процеса па  би градацију вируса у Европи и Америци требало посматрати као Ковид 20. Вероватно да вирус у Европу није пренет из Кине нити је вирус из Европе пренет у Америку. То су три одвојена епицентра, три одвојена струјна поља и три различите вредности снаге UV зрачења. Струјна поља одређују локацију где ће се вирус појавити. Струјна поља су настала продором честица Сунчевог ветра кроз магнетну одбрану Земље.

Мерни подаци са европског сателита показују активност Сунца у овом периоду:

Прогноза UV зрачења

Прогноза UV зрачења

Очекује се да се 21. марта настави слабо појачање дезинфекције атмосфере које ће се зауставити 22. марта због појаве јаке облачности изнад целе Србије. Покривеност Србије облацима трајаће све до 27. марта.

Једино што је добро у овом периоду да ће киша и снег 24. и 25. марта прочистити атмосферу а посебно тло и улице у градовима. После 27. марта долази до постепеног повећање снаге UV зрачења и појачања дезинфекције атмосфере.

Треба нагласити да висока дневна температура нема утицаја на градацију вируса. Пример је појава великог броја заражених корона вирусом у Аустралији при температури преко 40 степени.

Снага UV зрачења одређује време појаве и степен градације вируса а позиција струјних поља одређује локацију где ће се јавити епицентар вируса короне.

После 1. априла на истоку Сунца вратиће се активни регион АР 2758 који улази у геоефективну позицију 7. априла 2020. када ће јаче зрачење бити усмерено директно према Земљи.
На основу сателитске слике од 21. марта 2020. види се да се на истоку Сунца појавио нов регион који ма колико да је слаб показује да се активност Сунца повећава.
Слаба активност Сунца траје већ 342 дана.

Електромагнетни снимак Сунца показујенови активни регион.

Да би се разумела величина новог региона треба знати да у гротло новог региона може да стану две планете величине Земље.

Прва експлозија у 25. циклусу активности изгледа овако:

Пратећи снагу UV зрачења добија се могућност израде прогнозе градације вируса короне.

На територијама изван епицентра, као што је Србија, основна мера заштите је самоизолација.

Снег у Београду 24. и 25. марта 2020.

Снег у Београду 24. и 25. марта 2020.

Киша и снег у Београду прочистиће ваздух и равне површине а нарочито улице и паркове у граду од вируса короне. То ће бити прва природна дезинфекција Србије. Прогноза за Београд изгледа овако:

Снага УВ зрачења има тренд опадања. Јака облачност зауставиће продор УВ зрачења.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter