Срећно србско ново Лето 7528.

Срећно србско ново Лето 7528.

Када Сунце у подне, 1. априла 2020. године, пређе преко Пећке патријаршије почиње ново Лето 7528., месеца априла у првом дану, по Србском календару Светог Саве. Тог дана укрстиће се северна и јужна енергија Сунца и најавити долазак србске нове године.

Србски календар је најзначајнији научни и културни споменик србског народа и линија водиља кроз време и историју и чувар србског идентитета.

Свети Сава је 6707. године унео Србски календар у Законоправило па је Србски календар постао званични календар Србске Православне Цркве који је важио све до 1881. грегоријанске године. По налогу аустроугарског цара Фрање Јосифа укинут је Србски календар и први пут у историји Свете Србске Цркве уведен је календар римског императора Јулија Цезара, такозвани Јулијански календар назван Стари календар.

На целом европском простору постоје само два календара код којих се бројеви пишу словима и то: Србски календар и Римски календар. Србски календар користи ћирилицу и симболе Винчанске културе, а Римски латиницу. Бројеви писани словима код оба календара су доказ старости оба календара. Србско лето траје седам месеци а зима пет.

Србски календар са Србским протоколом заживео је у србском народу и користио се у управним документима свих србских држава и документима Србске Православне Цркве све до 1881. године. Све оснивачке повеље и сви ктиторски натписи на србским црквама датирани су по Србском календару. Србски календар је једини календар на свету по коме се врши данашња компјутерска обрада података са Србским протоколом година, месец, дан. Питам се, одакле Србима ово величанствено научно сазнање када се зна да компјутерска обрада података захтева висок цивилизацијски ниво.

Веровање србског народа да су у прошлости имали напредну цивилизацију има научну основу јер су Срби знали да се на Митровдан секу енергије које долазе са Сунца у току једне календарске године.

Пресек енергија добија се само коришћењем електромагнетске силе, односно, силе Првог покретача свих природних појава. Све то указује да је кретање Земље у правцу будућности око центра галаксије у суштини, пут према прошлости у време када је постојала србска напредна цивилизација која је пре осам миленијума знала да напише календар. За писање календара неопходан је висок цивилизацијски ниво. По Србском протоколу година, месец, дан, слова са две повезане тачке изнад читају се као бројеви. Душанов законик датиран по Србском календару Светог Саве и Србском протоколу.

Србско – србски превод

У лето 6857 индикта 2. на празник Вазнесења Господњег, месеца маја у 21. дану. Овај Закон постављен је од стране нашег православног сабора с преосвећеним патријархом Јанићијем … и  са  мном  благоверним царем Стефаном…

На целом европском простору постоје само три писма: србска ћирилица, римска латиница и грчки алфабет. Да се Срби не досете да су ћирилицу имали пре Ћирила, папа Хадријан је србско писмо приписао католичком мисионару Ћирилу а ми Срби прихватили.

Нажалост, историју су нам писали они народи који немају ни писмо, ни календар, ни старе рукописне књиге, а отимали су и крали наше јер своје нису имали. Срби су писали, а они силом односили, разносили и својатали. Византолози заговорници Византије, највећег фалсификата у историји људске цивилизације и историчари митомани бечко-берлинске школе, са лептир машном и марамицом на реверу, фалсификовали су све што је Србско. Када не знају чије је, они сигурно знају да није србско.

Враћање Србског календара Светог Саве је питање поноса србског народа и Србске Православне Цркве. Треба да се угледамо на јеврејски народ који чува свој календар.

Питам се, да ли су Срби ипак небески народ?

Ми, нажалост као народ мали бројем у односу на многе народе, можемо да се одржимо и опстанемо само ако будемо чували веру и ако будемо чували оно што је наше, наше наслеђе, нашу историју и наше историјско предање.

Његова Светост Србски патријарх Иринеј.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter