Српски космички тим

Србски космички тим

Србски космички програм најзад постаје стварност. Група далековидих ентузијаста окупљених око Ваздухопловна фондације „Пилот Михаило Петровић“ и Удружења надзвучних пилота „Ма 2+“ сновала је Српски космички тим 369.

Њихов циљ је да се у року од наредних 10 година први србски космонаут или космонауткиња нађу у свемиру.

За то ће им бити потребна подршка свих релевантних институицја и визионара сличних њима.

У наставку објављујемо њихово Писмо о намерама.

 

Ваздухопловна фондација „Пилот Михаило Петровић“
Удружење надзвучних пилота „Ма 2+“
Београд, 1.1.2020. године

Српски космички тим 369. –  Писмо о намерама

Поштовани,

Времена долазе и пролазе а са њима и генерације паметних, храбрих, способних, вредних и школованих људи!

Вођени идејом сталног напретка а поштујући само високе стандарде, 6.12.2019. године, основали смо Српски космички тим 369. Задатак нашег тима јесте реализација српског космичког програма а то значи предузимање свих мера, радњи и поступака како би у реалном року од наредних 10 година, извршили избор, припрему и лансирање у космос првог српског космонаута или космонауткињу!

Српски космички програм захтева максимално ангажовање мотивисаних и посвећених експерата из различитих области науке, технике и струке. Због тога смо отворени за сваки вид сарадње, за све квалитетне, практичне и оперативне савете, сугестије и предлоге људи који верују у нашу прогресивну идеју и реалну визију.

Дубоко свесни свих објективних и субјективних околности, на прави начин, обратићемо се свим надлежним установама и институцијама у циљу добијања неопходних сагласности, одобрења и одлука неопходних за ефикасан и неометан рад Српског космичког тима 369 а самим тим стварање услова за реализацију српског космичког програма.

Поштовани, наше време полако тече а фактор време, као димензија, није на нашој страни! Са пуним правом, а на бази животних, зналачких и практичних искустава, очекујемо правилно разумевање, потпуно уважавање и практичну сарадњу у вези са успешном реализацијом српског космичког програма у планираном временском периоду!

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter