Срећно србско ново Лето 7529.

Срећно србско ново Лето 7529.

Када Сунце у подне, 2. априла 2021. године, пређе преко Пећке патријаршије почиње ново Лето 7529., месеца априла у 2. дану, по Србском календару Светог Саве. Сунчеви часовници од белог мермера на старим србским црквама најавиће Ново лето, односно србску нову годину и тренутак када се укрштају северна и јужна енергија Сунца.

На сунчевом часовнику који се налазио на свим србским црквама бројеви су се означавали словима. Срби су користили искључиво термин час. Постојали су дневни и ноћни часи. Дневни часи рачунају се од 6 часова изјутра до 18 часова увече. Црта између 6. и 7. часа означава подне.

На европском простору постоје само два календара Србски календар и Римски календар где се бројеви означавају словима. Писање бројева помоћу слова доказује старост и оригиналност та два календара. На целом европском простору постоје само три писма. Србска ћирилица, Римска латиница и Грчки алфабет.

Календар имају само он народи који су у прошлости достигли висок степен цивилизацијског развоја. Србски календар је величанствено научно достигнуће и један од стубова идентитета србског народа.

Записи по Србском календару Светог Саве представљају зборник многих научних достигнућа србског народа. Записи по Србском календару показали су да држава под називом Византија никада није постојала и да представља највећи фалсификат у историји људске цивилизације.

Сазнање да се на Преображење преображава и гора и вода представља највећу научну загонентку јер захтева добро познавање pH вредности. Од Ђурђевдана до Преображења кише имају  pH вредност од 5 до 6 и сматрају се слабо киселим кишама. Од Преображења кише су алкалне са pH вредностима 7 и више.

Све до појаве Короне 19 није се знало одакле Србима седмица у Србском календару. Тек појавом Короне 19 дошло се до сазнања да на Сунцу постоји седмодневна нематеријална магнетна ротација. Наука нема одговора на ова величанствена научна сазнања србског народа која тек сада у ери сателита сазнајемо.

Србски календар Светог Саве је све до 1881. године био званични календар свих србских држава и Србске православне  цркве.

Међутим, од 1881. године Србска православна црква по наређењу цара Фрање Јосипа и уз помоћ Чедомиља Мијатовића, који је укинуо Србски календар Светог Саве, прешла је на Јулијански календар а да се Срби не досете, аустрофили су га назвали Стари календар који се емитује сваког јутра на јавном сервису са циљем да Срби забораве Србски календар Светог Саве.

Питам се, да ли србски народ има право да зна за србску Нову 7529. годину или ћемо ћутањем и даље да затиремо корене нашег идентитета.

Треба да се угледамо на кинески, персијски и јеврејски народ. Они поштују своје календаре.

Србски народ очекује да му се врати Србски календар Светог Саве са којим су датиране све србске православне цркве и сви управни акти.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter