Сунце и Корона у лето 2021.

Сунце и Корона у лето 2021.

Сунце је сваког дана све активније. Први пут у 25. циклусу активности на Сунцу се јавило магнетно поље чија је структура Бета-Гама–Делта. Активна површина магнетског поља је 560 соларних јединица, где је једна соларна јединица 3 милиона квадратних километара. У гротло вулкана 2865 могу да стану три планете димензије Земље. Ово је најјача магнетна структура која се први пут појавила после више од 5 година слабе активности Сунца.

Треба нагласити да енергије свих природних појава, почевши од најезде вируса, скакаваца, губара, земљотреса, олујног невремена и других природних појава на Земљи, имају извор у магнетним пољима на Сунцу. Све почиње од магнетних поља на Сунцу па је праћење снаге магнетских поља основа свих прогноза. За писање било које прогнозе потребно је знати хелиоцентричну електромагнетну метеорологију, краљицу свих природних наука, јер од ње почињу сва научна истраживања.

Када се пише прогноза за пандемију потребно је знати три сезонска параметра. Два параметра одређује активност Сунца, а трећи параметар су сезонски услови на Земљи. Да би сагледали значај тренутне активности Сунца и њен утицај на биланс вируса на северној хемисфери потребно је да упоредимо активност магнетских поља на Сунцу за време мартовског таласа Ковида 19 и данас.

Сунце 10. марта 2021. број дневно оболелих 5446

Сунце 2 јула 2021. Број оболелих 74

Број новозаражених у Србији

Упоредо са повећањем активности Сунца повећава се и снага УВ зрачења која одређује биланс вируса на Земљи.

Тренд пандемије малих бојева

Тренд пандемије малих бојева

Када се истражује тренд пандемије он се увек посматра у пакету који одговара седмодневном биолошком ритму вируса, односно временском периоду од 7 дана. Биолошки ритам вируса карактерише дан минималног броја новозаражених. На почетку пандемије дан минималног броја новозражених јављао се седмог, а дан максималног броја новозаражених био је петог дана.

Дијаграми биолошког ритма вируса 2019. године

У периоду пандемије великих бројева новозаражених лако се може сагледати тренд пандемије.

Међутим, у периоду малих бројева новозаражених јавиле су се тешкоће, јер се са повећањем активности Сунца мењао се биолошки ритам вируса. Корона је показала да свака земља има свој биолошки ритам, а свака промена биолошког ритма вируса манифестовала се променом соја вируса.

У Србији у периоду малих бројева новозаражених минимални дан је био шести дан. Са повећањем активности Сунца смањивао се број новозаражених. Преношење вируса са једним биолошким ритмом у неки други регион у коме влада неки други биолошки ритам је могуће, али се увезени вирус брзо гаси јер се увезени биолошки ритам не може ширити уколико нема природних сезонских услова. То значи да се енглески сој не може ширити у Србији, јер сезонски услови у Србији и Енглеској нису исти. То исто важи и за сојеве настале у другим земљама, па поплава црних прогноза нема научну основу, то су само субјективна мишљења појединаца. Прва дезинфекција атмосфере изнад Србије јавила се 9. јула 2021. у 9. 58 часова по локалном времену.

Снага УВ зрачења достигла је ниво од 6 x 10-6. Oва вредност је далеко мања од нивоа 5 х 10 -5 који је фактор ризика за људски организам, али је довољна да изврши дубоку дезинфекцију атмосфере до тла.

Ових дана снага УВ зрачења није фактор ризика по здравље људи и зато треба користити сваки сунчан дан, без обзира на температуру ради добијања природног имунитета. Висока дневна температура нема никакве везе са снагом УВ зрачења. Да би УВ зрачење било фактор ризика потребно је да снага УВ зрачења буде 5×10-5 W/m2

Са дијаграма се може видети да је снага УВ зрачења далеко мања од нивоа који је фактор ризика. То значи да је УВ зрачење безбедно за сунчање и добијање имунитета.

УВ индекс се измишљен и нема научну основу што показују велике разлике за горе посматране дане. Плашење измишљеним УВ индексом је напад на здравље народа.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter