Сунце и Ковид почетком године

Сунце и Ковид почетком године

Од почетка 2021. године до данас прошло је 50 дана, а Сунце није било активно 31 дан. У том периоду флукс УВ зрачења спустио се на 5 јединица, што је за последицу имало настанак нових сојева вируса познатих као енглески, јужноафрички, бразилски, шкотски итд. Још једном се показало да “затварање граница“ са циљем спречавања капљичних инфекција нема научну основу. У свом незнању лако окривимо неку земљу за ширење заразе (Кина, Енглеска Бразил итд.), а не знамо да је извор заразе увек локалног карактера, под дејством сила Природе и локалних сезонских услова. Без обзира на сезону, када се јаве сезонски услови појавиће се и капљичне инфекције. То јасно указује да физичко преношење са човека на човека није основ за појави масовних капљичних инфекција, а поготово не за настанак пандемија. Одбрамбени став многих земаља је да им је зараза унешена, по принципу “други су криви“, као да неко тражи кривца за настанак природне појаве коју зовемо капљичне инфекције. Па нико није крив, Природа тера своје, а на нама је да је разумемо и превентивним мерама спречимо ширење заразе.

Због свог географског положаја повећање броја новозаражених у Србији је мали што показује дијаграм броја новозаражених у току једне седмице.

На дијаграму се види благо повећање броја новозаражених у 10. седмици односу на 8. седмицу. Међутим, већ у наредној 11. седмици долази до благог смањења броја новозаражених, односу на 10. седмицу од оболелих 471. Информација да “Расте број оболелих“ није тачна.

Тренд пандемије не може се посматрати од дана до дана, већ број новозаражених треба посматрати од седмице до седмице, што указује да се тренд пандемије не може добити упоређивањем дана у току једне седмице. Једноставно речено, не могу се упоређивати дани у седмици јер је седми дан у Србији са најмањим, а други са највећим порастом броја заражених. То је закон Природе. Седми дан је има планетарни карактер, а остали дани у седмици зависе о типу вируса.

18. фебруара 2021. године, после дугог периода мировања и повољних локалних сезонских услова за ширење пандемије, на истоку Сунца појавио се први вулкан који је наговестио повећање активности Сунца наредних дана.

Плашење народа појачањем превентивних мера и затварањем граница нема научну основу. Очекује се смањење броја новозаражених у Србији.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter