Пад фудбалера Ериксена на утакмици Данска – Финска

Пад фудбалера Ериксена на утакмици Данска - Финска

Утакмица између Данске и Финске на Европском првенсту у фудбалу драматично је показала непредвидиву моћ метеорологије. Кристијан Ериксен, фудбалер Данске, пошао је у 42. минуту ка једном саиграчу да преузме лопту, али се изненада нагнуо напред и пао лицем ка земљи. После указивања хитне медицинске помоћи на терену, пребачен је у болницу где је утврђено да је 29-годишњи фудбалер имао срчани застој.

Ако се посматрају синоптичке ситуације у свим случајевима пада фудбалера на отвореном простору може се запазити идентичност синоптичких ситуација у свим случајевима.

Изнад локације где је дошло до пада фудбалера налазило се струјно поље.

Струјно поље је простор где се налазе високоенергетске честице, који је обавијен магнетним омотачем да не дође до расипања честица. Међутим, на врху струјног поља долази до нагомилавања протонских честица и оне продиру у атмосферу лево од правца кретања струјног поља. Копенхаген се у тренутку пада фудбалера налазио у зони максималног деловања протона.

Ерупција високо енергетских честица догодила се на Сунцу 6. јуна из активног региона који се налазио у геоефективној позицији.

Облак честица кретао се кроз интерпланетарни простор брзином од 491 км/с и високоенергетске честице стигле су до Земље 8. јуна 2021.

Продором кроз магнетну одбрану Земље честице су формирале струјно поље у атмосфери Земље. Струјно поље кретало се на висини од 10.560 метара и до Копенхагена је стигло 12. јуна.

Копенхаген се налазио лево од правца кретања струјног поља у зони максималног деловања протонских честица сунчевог ветра.

Ако се упореде све синоптичке ситуације када је долазило до пада фудбалера запажа се истоветност свих синоптичких ситуација. Прво долази до велике ерупције честица Сунчевог ветра, честице формирају струјно поље у атмосфери Земље, на врху струјног поља лево од правца кретања долази до дејства протонских честица и пада фудбалера.

Постоји велика вероватноћа да је дејство протонских електричних струја које индукцијом изазивају појаву нежељених електричних струја у свим живим организмима главни узрочник пада фудбалера. Треба нагласити да само спољна електрична струја може да промени рад електричне струје срца.

Полупречник дејства протонског млаза може бити неколико милиметара до неколико десетима метара и траје само неколико милисекунде.

Не треба заборавити ни догађај пада деце у Шајкашу, из 2015. године који је такође идентичан са синоптичком ситуацијом у Копенхагену, што указује да се не ради о случајности. Наиме, тада је четрдесетак ученика пало у несвест, од којих је 20 завршило у болници. Спекулисало се да се ради о тровању, што су демантовали токсиколошки налази. Затим су деца оптужена да су глумила пад, да би на крају званичан став Министарства просвете био је да је у питању „масовна хистерија“!

Код свих падова фудбалера постоји много истоветних синоптичких случајности да би била случајност. Све указује да пре одигравање утакмица на отвореном простору треба обратити пажњу на положај струјног поља.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter