Прави узроци пожара

Прави узроци пожара

Глобално загревање, брзе климатске промене и угљен-диоксид као гас са ефектом стаклене баште постали су политика, а не наука. У циљу остварења опскурних циљева политичари користе катастрофичаре и подобне метеоролошке „експерте“ на високим положајима да уместо њих лажу.

Зашто метеоролошке „експерте“?

Важећа метеорологија написана је пре више од 2 хиљаде година и нема научну основу. Она не познаје Сунце, магнетно и електрично поље Земље. Не познаје Сунчев ветар, струјна поља протоне и електроне. То је наука која почива на субјективним тумачењима појединаца са нивоом знања из средњег века, па колико тумача толико „истина“.

Подобни метеоролошки „зналци“ су обично појединци на високим положајима који су случајно залутали у науку, а као преписивачи не могу да дају било какав научни допринос. Једноставно речено они су подобни промотери лажи политичара.

На питање зашто у Европи букте пожари они обилато користе поштапалице о брзим климатским променама и измишљеном глобалном загревању. Тако је један „катастрофичар“ измислио да је Земља испала из сихронизације!!!

И док људи од науке прате догађања на Сунцу наши катастрофичари измишљају неке синхронизације. Тако се ових дана може чути да су високе дневне температуре изазвале велике шумске пожаре у Србији.

 Међутим, да би се запалило дрво и добио пламен потребно је да температура околине буде најмање 180 степени, што јасно указује да високе дневне температуре нису узрок настанка великих шумских пожара. Високе температуре стварају повољне услове, јер видно смањују потребну количину топлоте термалних честица Сунчевог ветра које стварају пламен, односно шумске пожаре.

У доказивању својих пророчанства и визија уместо математике подмећу нам слике поплава и природних катастрофа. Нажалост, слике природних катастрофа служе само за опсену и не могу бити валидни научни основ.

Господо катастрофичари уместо слика дајте математику.

Хелиоцентрична електромагнетна метеорологија

Хелиоцентрична електромагнетна метеорологија

У Природи, у Сунчевом систему, у Универзуму, постоје само две природне макроскопске силе које су основ свих научних истраживања и то електромагнетна и гравитациона сила, треће силе нема. То значи да сва научна истраживања природних појава почињу од дејства ове две нематеријалне макроскопске силе. Да би се неко тело у атмосфери Земље покренуло потребна је спољна природна сила. Једина спољна динамичка сила која долази са Сунца је нематеријална природна електромагнетна сила. Тако се метеорологија може посматрати као векторска наука где свака природна појава има свој математички одраз. Важећа метеорологија је геоцентрична наука где све почиње и све се завршава у атмосфери Земље.

После дизања научних сателита Хелиоцентрична електромагнетна метеорологија постала је краљица свих природних наука. То је наука која је базирана на математици и енергијама Сунца, магнетским пољима Сунца и Земље и њиховом утицају на настанак свих природних појава. Широм света подижу се научни сателити који прате долазак електрона, протона и свих енергија које долазе са Сунца. Људи од науке прате изворе енергија који се јављају на Сунцу, а посебно утицај електромагнетне силе на настанак свих природних појава у атмосфери и унутрашњости Земље.

Одакле толико пожара у Европи?

Одакле толико пожара у Европи?

Ако се окренемо Сунцу лако се долази до одговора. Вулкан на Сунцу АР 2846 ушао у геоефективну позицију и еруптовао термалне честице чија је температура достизала 600 хиљада степени.

Ерупција

Сателитски снимак параметара термалних честица

Термалне честице Сунчевог ветра стигле су до Земље 28 јула и у атмосфери Земље формирале струјно поље у облику атмосферске реке која је започела дистрибуцију термалне енергије. Брзина честица кретала се од 550 до 600 километара у секунди.

Продор кроз магнетно поље Земље догодио се 28. јула у 00.00 УТЦ када су започели пожари у нашој земљи. То указује да су пожари започели у ноћи на литицама где је вектор брзине честица Сунчевог ветра био под правим углом са тлом. Зашто на литицама?

Да би се запалила шума потребна је одређена количина топлоте. Највећа количина топлоте по јединици површине добија се када је вектор брзине честица Сунчевог ветра нормалан на површину. Вектор брзине честица Сунчевог ветра најчешће је нормалан на литицама.

Све указује да су пожари у Србији и Европи природне појаве које се јављају после великих ерупција на Сунцу и немају никакве везе са измишљеним брзим климатским променама и измишљеним глобалним загревањем.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter