Пад деце у Шајкашу 2015.

Пад деце у Шајкашу 2015.

Пад фудбалера Кристијана Ериксена на утакмици између Данске и Финске на Европском првенству у фудбалу вратио је позорност на сличан догађај којисе десио код нас, пре неколико година. Само што је тада свест изгубио скоро цео разред.

Физиолошки проблеми код деце основне школе у Шајкашу јавили су се 10. фебруара 2015. у преподневној смени, од 10:30 до 11 часова. У болници су најпре посумњали на респираторне узроке, односно да су деца нешто удахнула. Након сумњи да би узрок могао да буде гас, у јавности су се убрзо појавиле опречне информације званичних институција. Токсиколошким анализама је утврђено да није било тровања ђака основне школе у Шајкашу. Деца из Шајкаша нису отрована ни гасом, ни храном, нити нечим трећим, а то су недвосмислено показали резултати анализа које је обелоданио Институт за судску медицину у Новом Саду.

След догађаја:

  • Око поднева 10 фебруара 2015. прва група ђака допремљена у дечју болницу
  • До вечерњих сати прегледано укупно 44 деце, 20 задржано у болници
  • У среду 11. фебруара 2015. око 13 часова сва деца отпуштена из болнице.

Синоптичка ситуација на Сунцу, 4. фебруара, показује да се активни регион 2277 налазио у геоефективној позицији са јаком магнетном структуром.

АЦЕ сателити који се налазе на висини од 1,5 милиона километара у правцу Сунца, регистровали су 5. фебруара 2015. долазак високоенергетских честица.

Ерупција високоенергетских честица трајала је 6 дана.

После продора кроз северна планетарна магнетна врата у атмосфери Земље настаје струјно поље изнад Северног Атлантика.

Струјно поље продире на територију Европе 7. фебруара 2015. године и на основу линија резултујућег магнетног поља наговештава да ће један део струјног поља захватити северни део Србије.

Струјно поље 8. фебруара приближава се Србији.

На основу прорачуна дејства опште протонске циркулације ваздушних маса изнад Европе добијена је прогноза да ће јако струјно поље захватити целу територију Србије. Струјно поље је 10. фебруара продрло на територију Србије.

Протонске високоенергетске честице, због циркулационог кретања по правилу десне завојнице, захватају ваздушне масе и 10. фебруара 2015. године на северу Србије стварају северозападни ветар.

Ветар настаје дејством силе количине кретања наелектрисаних честица коју су понеле са Сунца

Струјно поље захватило је целу територију Србије 10. фебруара до 13 часова.

Кретање струјног поља изазивало је појаву нежељених физиолошких манифестација у виду глабобоље, а код младих особа, због мање телесне масе, губитак равнотеже и нагон за повраћање. Нежељено физиолошко дејство струјног поља на целој територији Србије трајало је од 10. до 16. фебруара 2015. године.

Поставља се питање зашто се јављају ове нежељене физиолошке манифестације.

Струјна поља носе протонске честице, а протони носе магнетно поље које су понели са Сунца. Продором у доње слојеве атмосфере на локацијама испод струјног поља протони врше промену постојећег магнетског поља Земље. Од брзине промене смера резилтујућег магнетног поља зависи јачина индукованих микроелектричних струја у свим живим организмима.

Познато је да је човек електромагнетно биће где свака промена постојећег магнетног поља изазива појаву нежељених микро електричних струја.

Индуковане електричне струје ремете постојећа магнетна поља у појединим деловима мозга што као последицу има појаву нежељених физиолошких манифестација које се могу јавити у облику главобоље, нестабилности на ногама, мучнине, нагон за повраћање итд

Дејство интерпланетарног магнетног поља, које носе честице, јаче је на отвореном него у затвореном простору.

Ове нежељене физиолошке манифестације не остављају никакве последице по здравље људи и нестају одмах по престанку промене постојећег магнетног поља Земље. Због тога су све анализе које се врше после престанка дејства страног магнетног поља негативне.

То има велике сличности са вртењем на рингишпилу. За време вожње на рингишпилу човек осећа вртоглавицу. Када сиђе са рингишпила после неког времена вртоглавица нестаје.

Деца у школи у Шајкашу су то доживела и требало би им веровати. Наше неповерење може видно утицати на појаву страха код деце, јер свако дете зна шта му се догодило без обзира шта му ми говорили.

Деци би требало демострирати дејство магнетног поља Земље. Када се дете врти око себе у једном смеру индукција микро електричних струја изазваће исту нежељену физиолошку манифестацију коју су деца доживела у школи у Шајкашу.

Без обзира да ли се дете врти у магнетном пољу или се магнетно поље врти око детета, настанак вртоглавице је природна појава јер су последице исте. У Шајкашу се магнетно поље вртило око деце.

Велика је срећа да се ово догодило и хладном периоду године када су струјна поља слаба јер продиру кроз северна планетарна магнетна врата.

У летњем периоду струјна поља продиру директно у атмосферу кроз геомагнетску аномалију изнад Атлантика. Тада су струјна поља много снажнија и велики су фактор ризика по здравље људи.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter