Сунчање без страха

Сунчање без страха

Познато је да је Д витамин један од стубова имунитета људског организма. Природни Д витамин добија се искључиво излагањем УВ зрачењу које долази са Сунца.

Мрачне прогнозе Ковида без научних основа и прогнозе са измишљеним УВ индексом, никако не одговарају стварном стању. Оне кваре добру слику Србије која је била пример многим земљама за време Ковида. На основу прогнозираног УВ индекса “зналци“ саветују да се не излази на отворени простор јер је Сунце „опасно“. Постоји мишљење да то важи само за варошане, а не и за наше сељаке који су по цео дан на њиви. После велике лажне пропаганде о опасном Сунцу, где коло воде промотери на електронским и штампаним медијима, ове лажи постале су “истина“. Народ не излази на Сунце.

Промотери овог става, свесно или несвесно, намерно или из незнања, спречавају народ да се сунча, односно одузимају људима могућност повећања имунитета. Једноставно речено играју се здрављем народа.

Тако се долази до сазнања да осим политичких удара на Србију постоје и научни удари на здравље народа са циљем да се ослаби Србија.

Тако је 8. августа 2021. године у Београду објављен УВ индекс 8 што се сматра врло високом вредношћу, а стварна вредност је била далеко мања. Ипак, препоруке тог 8. августа биле су да не излази на Сунце од 9 до 18 часова.

Стварна снага УВ озрачености је 8. августа 2021. била само 9 х 10-8 W/m2. У свету науке познато је да када снага УВ зрачења пређе 5 х 10-5W/m2 тада почиње деструктивно дејство УВ зрачења. Сви светски научни центри поштују ову вредност УВ зрачења само се у нашој земљи јавно објављује немачко мерење снаге УВ зрачења по некој измишљеној формули (DVD) која је вероватно усклађена са интересима хемијске индустрије у циљу боље продаје крема за сунчање.

Поставља се питање како је неко дозволио да РХМЗ без провере објављује туђа мерења УВ зрачења.

 Све до нивоа 5 х 10-5 W/m2 УВ зрачење је једини део сунчевог спектра који повећава имунитет код људи. То је део спектра који у људском организму једини ствара природан Д витамин и спречава остеопорозу.

УВ зрачење одређује биланс вируса у атмосфери Земље. Другим речима УВ зрачење даје вакцину за све сезонске инфекције. Сунчање је здраво и неопходно.

Нејвећи светски научни центар Space Weather Prediction Center, који мери снагу УВ зрачења објављује упозорење када УВ зрачење достигне ниво M5 (5×10-5 W/m2).

У циљу бољег сагледавања односа израчунавања по DVD и стварне измерене снаге по Space Weather Prediction Center дат је измерени дневни дијаграм снаге УВ зрачења.

На основу седмодневног мерења снаге УВ зрачења може се видети да ниједног данa није постојало деструктивно дејство УВ зрачења. Сунчање је било веома корисно целог дана.

Снага УВ зрачења 8. августа 2021. била је око 8 х 10-8 м2 што је далеко мања од нивоа када се у научним круговима објављује упозорење. То значи да je објављивањем измишљеног УВ индекса нашем народу узет још један дан за повећање имунитета, односно здравља. Зато сви на сунчање.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter