Узроци заражавања у нишком Геронтолошком центру

Узроци заражавања у нишком Геронтолошком центру

У Нишу је 1. априла 2020. године дошло до велики продора протонских честица Сунчевог ветра које су обориле температуру са 18 степени на само 1,5 степени. Влажност ваздуха се кретала од 78 до 98 процената, максимална брзина ветра је била 4 метра у секунди. Падао је снег.

Главни продор кроз магнетну одбрану Земље догодио се 31. марта 2020. али су протонске честице стизале на наше просторе у времену од 1. до 4. априла 2020. На југу Србије је електронском валенцијом атома кисеоника и водоника створена јака облачност.

Облаци су 1. и 4. априла потпуно прекрили небо са 8/8 (осам осмина) па је осунчаност била 0 (нула) часова, а Ниш се налазио у центру вртложности, односно у центру протонског сочива.

Дани електромагнетног заражавања

Облаци су одредили локацију новог жаришта. Тако су се почетком априла на југу Србије јавила два дана електромагнетног заражавања. Протонске честице су створиле протонску кишу и после достигнутог одређеног степена јонизације створили су се услови за појаву летећих вируса. Појава летећих вируса у дану електромагнетног заражавања је велики фактор ризика јер врше масовно заражавање на даљину уз помоћ ветра. Ветар у Нишу је 1. априла био 4 m/s па је на отвореном простору повећавао безбедну дистанцу.

Сви сезонски параметри указују да је 1. и 4. априла 2020. дошло до појаве два дана природног електромагнетног заражавања. Прве последице природног електромагнетног заражавања јавиле су се 7. и 11. априла 2020. Тако је период електромагнетног заражавања где је човек немоћан да се супротстави Природи трајао од 7. до 18. априла 2020.

У периоду од 12. до 17. априла постоји удвојено природно заражавање, односно скок укупног природног електромагнетног заражавања под дејством оба дана 1. и 4. априла. Физичко заражавање почиње тек 18. априла 2020.

Мишљење
На основу сезонских параметара заражавање у Геронтолошком центру није било физичко, где се зараза преноси са човека на човека, већ масовно природно заражавање. Не постоје прописане превентивне мере које се примењују у дану електромагнетног заражавања.

Масовно истовремено заражавање 135 особа не може се извршити физичким приступом у једном дану, нарочито пошто су новозаражене особе биле у посебним собама. Уколико је зараза унесена посетом, онда је заражени посетилац требало да обиђе просторије са 135 особа, односно 30 соба и да се са сваким задржи бар петнаестак минута да би пренео одређену количину вируса.

Више јавно тужилаштво подигло је оптужницу против директора Геронтолошког центра у Нишу јер није предузео мере за спречавање ширења заразе Ковид 19. Неспоразум око подизања оптужнице је последица непознавања сезонских параметара који омогућавају појаву летећих вируса и непознавање дана природног електромагнетног заражавања када се заражавање врши на даљину. Све указује да нема научних и материјалних основа за подизање оптужнице против директора Геронтолошког центра у Нишу. Против Природе се не може.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter