Преображење Сунца

Преображење Сунца

Почетком јула 2021. године започело је слабљење снаге УВ зрачења Сунца које је трајало све до Преображења. Био је то период настанка сезонских услова који су омогућавали наставак Ковида 19. На сам дан Преображења почело је преображење активности Сунца која је до тог дана било на историјском минимуму. За само један дан активност Сунца је из А класе прешла у Б класу. Б класа је знак почетка стабилизације свих хелиопараметара и почетак појаве снажних експлозија на Сунцу као и повећање УВ зрачења. Сви сезонски параметри који су омогућавали развој пандемије почели су да слабе.

Сунце је 28.августа у 06:11 часова (УТЦ) први пут обасјало Србију снажним УВ зрачењем.

Због велике облачности Србија није имала много користи од ове снажне експлозије на Сунцу, јер је вода једини елемент у саставу атмосфере која ствара ефекат стаклене баште и не дозвољава продор УВ зрачења. Због велике облачности УВ зрачење није продрло до тла и није извршило дезинфекцију атмосфере изнад Србије. УВ зрачење Сунца уништава вирусе у току једне секунде.

Међутим, од велике користи је да су почеле снажне и дуге експлозије на Сунцу и да је Сунце изашло из историјски слабе активности. Од понедељка Сунце ће обасјати поново Србију када треба очекивати нове експлозије и уништавање вируса. Сада су нам потребни сунчани дани.

Дијаграм УВ зрачења

Снага УВ зрачења 28. августа 2021. у 06:11 часова по УТЦ – у достигла је ниво од 4,79 х 10-5 W/m2. Ниво када се објављује упозорење на деструктивно дејство УВ зрачења је M5 (5×10-5 W/m2)

Са електромагнетног снимка Сунца види се да ће активни региони бити још десетак дана на видљивој страни Сунца када ће одржавати висок ниво УВ зрачења.

Сунце је повећало снагу УВ зрачења на 10,8 јединица са тенденцијом даљег повећања.

У наредним данима треба очекивати више експлозија на Сунцу.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter