Активност Сунца коју смо чекали три године

Активност Сунца коју смо чекали три године

Експлозије наговештавају крај пандемије.

Хелиосезмологија даље стране Сунца, која се не види са Земље, омогућава израду прогноза активности Сунца више дана унапред. У претходном документу најављен је долазак активног региона. Прогноза се остварила. Преласком активног региона на видљиву страну Сунца започела је дуго очекивана активност Сунца а са њом повећање Икс и УВ зрачења. Већина експлозија Икс и УВ зрачења била је изнад Северне Америке где је дошло до велике дезинфекције атмосфере.

Међутим, једна експлозија изнад Атлантика захватила је једним делом Европу.

Данашњи хелиосеизмолошки снимак друге стране Сунца најављује долазак још једног активног региона који се тренутно не види са Земље.

Активни региони најављују да се Сунце враћа уобичајеној активности коју познајемо. Треба нагласити да су последње три године активности Сунца биле непознате истраживачима.

Уништавање вируса Короне 19 започеће на северној хемисфери овог лета и то прво у земљама које су далеко од токова телурских струја.

Прогнозе за плашење народа у виду „Пандемија ће се ширити до средине 2022. године“, немају научну основу. Oвих дана очекујемо муње и громове, да нам Сунце „шапне на уво“ да се вратило у уобичајене токове активности.

Прогноза кретања пандемије у Србији, објављене седамдесет дана раније, односно 20. марта 2021., остварује се са мањим одступањем.

Ако вас je заинтересовао овај текст

поделите га

на друштвеним мрежама

FacebookPinterestTwitter